Gaban…Kenangan Mengusik Kalbu

Siri Gaban telah lama ditamatkan. Pasti ramai yang merinduinya. Ye la..sape yang tak rindu dengan aksi gagah berani Gaban. Dia boleh bertukar dalam masa 0.05 saat. Hebatnya…

Dan lagi Gaban ada hikmat potong dua. Semua resaksa mati kerana hikmat istimewa Gaban itu.

Selain itu Gaban juga ada naga, moto dan kereta kebalnya sendiri.

Sesungguhnya Gaban adalah seorang berhati mulia. Ini kerana apabila Gaban berlawan ngan resaksa, Gaban akan membawa resakse itu ke Neraka Gaban. Ini bagi mengelakkan nyawa orang awam melayang.

Oh Gaban…kaulah wiraku…

scooper.jpg

Kereta Kebal Gaban (Pandangan Isometri)

gavan1.jpg

Gaban Yang Poyo

gavion tank.jpg

Kereta Kebal Gaban (Pandangan Orthografik)

naga gaban.jpg

Naga Gaban

dolgiron.jpg

Kapal Angkasa Gaban

2919645873.jpg

Gaban Sedang Beraksi

2813887500.jpg

Gaban Yang Telah Diawetkan

2150870626.jpg

Gaban Posing Bersama Pedangnya

1602552440.jpg

Gaban Dan Rakan-rakan

1953886611.jpg

Ni Gaban Ke Darth Vader

2145749132.jpg

Gambar Gaban Semasa Dalam Tahanan Polis

1602540358.jpg

Gaban Di Set Pengambaran

1457143081.jpg

Gaban Dan Motonya

1443875784.jpg

Rupa Paras Gaban Sebelum Bertukar Dalam Masa 0.05s

1155935154.jpg

Gambar IC Gaban

1155273093.jpg

Gaban Sedang Mengaktifkan Hikmat Potong Dua

1155269323.jpg

Gaban Yang Macho

1153338992.jpg

Adik Gaban Meminjam Pedang Gaban

1153337270.jpg

Mainan Gaban

921931804.jpg

Gaban Yang Garang

806093952.jpg

Gaban Terkentut

403253356.jpg

Gaban Di Planet Marikh

278748851.jpg

Gaban Bersama Pedang Jedi

278692830.jpg

Poster Gaban Lagi (Poyolah Ko Gaban)

1440679105.jpg

Aksi Gaban Melompat Longkang

p/s: Belangkasawa Gaban…

 

  1. #1 by RhastA on Mei 24, 2006 - 5:25 am

    Dengan adanye superhero seperti gaban..negara malaysia akan aman sehingga gaban yang baru akan dilantik selama 4 tahun sekali..Hidup gabangg..eh gaban!

  2. #2 by roshaizulnizam on Mei 24, 2006 - 5:45 am

    Hidup Gabang! (Orang Ganu cakap)
    Hidup Gabe! (Orang Klate cakap)

  3. #3 by iqbaL on Oktober 9, 2007 - 3:25 am

    gaban….. is gaban….!!!!!

  4. #4 by jibek on Oktober 25, 2007 - 3:21 am

    menggelaban jer si gaban jamban nihh..

  5. #5 by krek on November 6, 2007 - 10:36 am

    moga gaban ditempatkan dikalangan orang yang beriman.huhuhu…..

  6. #6 by roshaizulnizam on November 6, 2007 - 11:58 pm

    yee… moga begitu lah hendaknya

  7. #7 by ajai on November 11, 2007 - 5:33 pm

    xde porn gaban ke????

  8. #8 by bennyrafido on Februari 18, 2008 - 10:12 am

    Assalamu’alaikum.
    Saya dari Indonesia, apa kabar Malaysia? Rupanya kita sama-sama pecinta Gaban. Yap, Gaban adalah memory masa kecil saya, benar2 hero yang gagah dan hebat… Sayang, sekarang tinggal mimpi, sulit sekali mencari dokumentar / film dalam format VCD / DVD tentang Gaban, apalagi mencari di kota kecil Magelang, Jawa Tengah tempat tinggal saya. Oke. salam damai tuk seluruh warga Malaysia. Hidup Gaban!!!!

  9. #9 by yasin on Mac 13, 2008 - 6:41 am

    yaa kat mesia ada sorang gaban!!

  10. #10 by meo on Mei 18, 2008 - 8:41 pm

    gaban siot!!!

  11. #11 by irwansyah on Ogos 25, 2009 - 4:36 am

    dulu masa aku kecik-2 memang minat gila kat Gaban nie. Aksi dia, cara dia melompat aku ikut masa main ngan kengkawan, aku minat ayat dia cakap tuh. bertukar menjadi gaban selama 0.05 saat… Tapi yang tak bestnya kenapa Gaban kena lawan ngan musuh dia bermatian-matian sedangkan dia dah ada Pedang belah 2. kenapa kena tunggu lelama baru nak kasi “belah” itu raksasa.

  12. #12 by zeyya on Jun 5, 2010 - 12:42 pm

    hahaha…
    best…best…best… inilah cerita paling best masa kecik2 dulu… skrg ni aku suka cerita ngan murid2 pasal gaban masa zaman kegemilangan cerita ni… tapi budak2 tu ternganga jerr bila dengar… hahahaha…. terlupa pula dorang tak tau pun cerita tu…

  1. blog kawe » Blog Archive » Gaban…Kenangan Mengusik Kalbu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: