Make Budu

Make Budu

Aku asal dari Kulai, Johor. Sebelum ni aku tak pernah makan budu. Pernah juga aku cuba test try. Tapi….uwwweeekkkkkkk! Macam muntah hantu! (Agaknya la).Itu semua dulu…. Sejak aku duduk di Dungun ni, aku dah pandai makan budu. Makan apa pun mesti cicah budu. Timun, ikan bakar, malah telur dadar pun aku cicah budu. Sedap oooo…..hingga menjilat tapak tangan. Housemate aku 2 orang dari Besut. Diorang inilah yang mengajar aku memakan budu. Diorang kalau makan nasi, mesti ada budu, siap buat kuah lagi tuh!!! Dalam peti ais rumah aku ada stock budu setengah dozen!!! (wacaaaaa…) Budu paling best dicampur bersama tempoyak, limau nipis dan cili api. Perghhh!!!! Mak mentua lalu pun boleh tak perasan. (Errr..aku dah ada mak mentua ke?)

Aku dah tak tahan dah ni…aku nak minum budu ni….

p/s: Budu Cap Tereh

  1. #1 by ija on April 19, 2006 - 4:41 am

    ahakss
    gile ding dong makan budu
    wakakak
    seme blaja dari org besut ke ni
    adeh laaaaa…
    tahniah

  2. #2 by apis17 on April 20, 2006 - 1:35 pm

    hidup budu..

  3. #3 by hj karim on Disember 30, 2007 - 5:13 pm

    budu,budu jgk… kelas jgn lupe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: