Makhluk Aneh

Membe aku anto e-mail ni….

Rakan-Rakan Semua …marilah kita kembali kejalan yang benar…rujuk kepada AlQuran dan AlHadith….berbanyakkan beramal dan bersedekah selagi maseh bernafas….dunia semangkin tua (hampir kepada Kiamat yang telah ditulis dalam AlQuran) semua fitnah-fitnah Dajal dah keluar….kebanyakkan tanda-tanda yang besar telah berlaku….kemunculan makhluk aneh dan kejadian aneh juga banyak berlaku hanya tunggu makhluk DAJJAL saja keluar….tunggu apa lagi….

Mahluk aneh (Mermaid) yang ditemukan dikepulaan Malaysia…APA bener itu. Mungkin ini bukti dunia sudah tua… Do you believe it?? Wallahu’alam

 showletter5.jpg

showletter4.jpg

showletter3.jpg

 showletter1.jpg

p/s: korang rasa boleh caya ke ni?

About these ads
  1. #1 by nurjannah81 on Ogos 17, 2006 - 3:01 am

    weiii
    betoi ker tu? mana sumber hang dapat?seram oiii tgk muke makhluk tu?!
    apapun, sokong..dajal mmg dh wujud, malah tanda2 hari kiamat pun dah byk ada..risau nih, mati kita belum tahu lg camne caranyer..doa2 moga mati kita sempat mengucap..
    ok
    adios

    • #2 by eyvwan on Disember 4, 2009 - 3:57 am

      tengok 2 memang rasa menyesal jugak..tp lps 2 buat balik benda2 yang tak sepatutnye dibuat…cuba tengok sekarang orang2 kita yang beragama islam….. renungkanlah…..

    • #3 by azzahra on Februari 24, 2011 - 7:24 am

      kita sebagai manusia harus banyak2 bersalawat ,selawat apa saja yg kita ketahui.yaa sayyidii yaa rosuululloh.

      • #4 by delima sari on Mac 16, 2011 - 4:59 am

        ea ntu bner,jngat lah kta ntu hdup di dunia hanya lah smntara……………….

    • #5 by agus bintoro on April 2, 2011 - 3:07 am

      lailaha ilalloh allohu akbar”’tiada yg tak mungkin bagi alloh sub’bahanaw’wata’ala

  2. #6 by cikguonline on Ogos 18, 2006 - 2:04 pm

    ikan apa tu?

  3. #7 by mrfang on Ogos 24, 2006 - 10:22 am

    gamba tipu tu…kalau betul mermaid mana lalatnya mana ulatnya kompom binatang getah tu…hu huh huhu namun kiamat tetap da dekat…

  4. #8 by Fika on Ogos 31, 2006 - 3:23 am

    Asstafirullah alazim……..

    Apa tuh ? mengerikan sekali bentuk tubuh dan wajahnya, apakah nie bertanda hari Kiamat dah dekat ka !!! Hanya allah swt lah yang mengetahui semua itu….:(

  5. #9 by siti sarah on September 4, 2006 - 5:15 am

    Akau percaya iatu gambar allien sbb yang hantarnyapun suku sakat ALLIEN jugalah TU????

  6. #10 by adniana on September 4, 2006 - 12:58 pm

    Betul kata mrFang 2. Gambar 2 tipu. takkan x ada lalat yang hinggap ke…berkerumun ke!!! Kawan2…x perlu persoalkan tentang hari kiamat. Walaupun petanda2 kecilnya sudah dinampakkan kepada kita. Tapi tanyalah tentang kematian. Mengingati kematian akan sentiasa meningkatkan taqwa. Wallahualam.

    Perasan x korang, kalau diperhatikan betul2 pada gambar yang terakhir 2. kat sudut sebelah kanan bahagian bawah sekali ada satu gambar atau imej berupa kamera. jika imej ini diperbesarkan 10 kali ganda….memang ketara anda akan nampak kesan2 “imposed” dan “editing”.

    Usah kita mereka2 cerita atau menggunakan kemudahan teknologi yang sedia ada (internet) untuk menyebarkan berita palsu dan fitnah yang boleh mengelirukan umat manusia.

    Berdosa tau. Bukankah fitnah itu amalan Dajjal…Subhanallah…

  7. #11 by soulof99 on September 4, 2006 - 6:50 pm

    Heh.. macam2… Jangan percaya le. Tipu jer tu… sje nk buat gempak… :)

  8. #12 by Imo Imora on September 8, 2006 - 1:59 am

    Aku rasa betul la..tgk la ada bebayang kat tubuh makhluk 2.X tau la camner adniana leh zoom gambar tu.Aku x nampak pun.Dlm Al-Quran dah terangkan segala-galanya.Skrg dah nampak dah tanda-tanda kiamat.

    Kalau korang perasan pernah x tgk video kat handset ada makhluk yang seakan-akan mcm nie.Warna pun sama dan bersirip.Allahuakbar…

    Ya Allah tetapkan iman-iman saudara2 Islam kami dan matikan kami dlm Islam.Jauhkan kami dari godaan syaitan jahaman yang x berputus asa meyesatkan kami dan menjauhkan kami dari mentaatimu ya Allah.

    Amin…

  9. #13 by soulof99 on September 12, 2006 - 8:02 pm

    Yang video ari tu pon bohong jer… suara orang ngaji tu kalau dengar bebetul kita dpt tahu bunyinya dari rakaman kaset. Dah le takde gambo orang yang ngaji kat situ…

  10. #14 by honeyz on September 13, 2006 - 5:53 am

    aku x pasti kesahihan gamba tu…
    tp…kalo gamba tu ade org wat superimpose agak sukar…sbb kt makhluk tu ade bayang-bayang….agak sukar utk wat shading utk superimpose. tp xtau la kot2 aku yg x terel gner adobe photoshop or perisian yg sewaktu dgnnyer….wallahualam.

  11. #15 by soulof99 on September 13, 2006 - 6:14 am

    Ni bukan superimpose, tapi model. Mungkin diperbuat dari getah. Itu pasal nampak cam real.

  12. #16 by ino on September 14, 2006 - 8:58 am

    OHH GOD!!! WHAT THE HELL IS THAT!!

  13. #17 by mohdbadrulamin on September 30, 2006 - 5:43 am

    ni mesti tipu ni…….tak masuk dalam tv pun?

    • #18 by kk on November 24, 2009 - 12:46 am

      betul,betul,betul…………….itu aku sokong.kalaw e2 betul nape x siarkan kat tv ba satu dunia gempak,,& sedar kejadian nie betul2 berrlaku

  14. #19 by DWI on Oktober 2, 2006 - 2:44 am

    TIPUAN ATAU BUKAN, MAKHLUK DI ALAM KUBUR LEBIH MENGERIKAN DAN TIDAK TERBAYANGKAN WUJUDNYA. DAN INSYA ALLAH KITA PASTI MENEMUINYA. SUBHANALLAH. PERBANYAKLAH AMAL DAN IBADAH.
    (FROM INDONESIA, LAM KENAL)

  15. #20 by mr tung on Oktober 19, 2006 - 8:14 am

    gambarnya kurang jelas, nampak seperti di buat-buat. nampak seperti boneka. tapi saya yakin kiamat meamang telah dekat

  16. #21 by HusNul on Oktober 27, 2006 - 8:10 am

    Aq Dari Indonesia…Sebenarnya itu Gambar apa Sih?Aq dan TeMaN2 Quw Sempat Bingung Itu gambar Asli atau hanya rekayasa belaka?Mungkin Dunia Sudah Terlalu Tua dan Terlalu banyak orang yang mengerjakan dosa…jadi ada makhluk seperti itu deh…

  17. #22 by dama on Oktober 28, 2006 - 8:12 am

    beneran tuh????

  18. #23 by adyan Indonesia on Oktober 29, 2006 - 6:00 am

    gw percaya kok kiamat dah deket..!!!
    tp kalo gambarnya seh gw kagak tau tuh……

  19. #24 by Asnil on Oktober 31, 2006 - 9:02 am

    Ma,af saya lagi cari teman

    apakah NURJANNAH81 yang kirim email tgl 17 agus 2006 adalah alumni FT UNP?
    kalau ya tolong kasih kabarnya lewat

    asnil81@yahoo.co.id

    saya asnil teman sama kuliah dulu….saya lagi cari semua teman2 alumni elektro 2000 FT UNP padang

  20. #25 by Ryan & Dwi on November 2, 2006 - 9:46 am

    oi… ini dari indonesia…
    kami g percaya tu gmbr asli…
    yg kami percaya cm 1…
    KIAMAT SUDAH DEKAT…….!!!!!!!!!

  21. #26 by YOYO on November 5, 2006 - 2:09 pm

    KENCING LA…..

  22. #27 by Jo on November 8, 2006 - 9:33 am

    gue rasa itu betul,memang dunia dah tua banyak kejadian yang aneh-aneh banyak -banyaklah lah berbuat baik. ALLAH masih membuka jalan taubat. Amin
    from Riau

  23. #28 by wiwit on November 11, 2006 - 11:24 am

    YA AMPUN apaan tuch serem bgt
    dunia semakin renta banyak2lah beribadah pad NYA

  24. #29 by topenk on November 11, 2006 - 10:22 pm

    tu beneran ya………….????????????????????

  25. #30 by JonIsMer on November 13, 2006 - 7:26 am

    betol tak tuh ncek? nanti rekayase pulak…kalo cam tuh tak boleh dimaen2kan kot? tapi kalo pun betol marilah kite besame2 merenungkan bahwe bentar dunia dah nak kiamet jadi banyak beribadah lah..

  26. #31 by lisa on November 14, 2006 - 3:39 am

    hooooooooyuuuuu!!!!!menakutkan tu…………caya ke tak leh caya terpulanglah ngan korang yang penting percaya ngan kekuasaaNnya yang benar dan yang salah pasti ada penunjuknya……..kadang yang benar sukar di percayai bab tak berlaku di depan mata……oleh itu renungkanlah kebenarannya……sekiranya hari kiamat dah ada petanda buat pa nak takut kalu sudah bersedia menghadapinya………………………

  27. #32 by rafly_riau on November 15, 2006 - 10:04 am

    duh….
    lagi bagus ikan tu di masak gulai pastu kita party sama2….
    cantik tak????
    pasti kenyang meletos perut….

  28. #33 by udhi_riau_indon on November 15, 2006 - 10:08 am

    elok lah kite bakar besame-same…
    kite bagi ngan kengkawan dari pade mbosok…
    tapi aq rase kenal lah ngan ikan tu…
    cam tukul je nampak….

  29. #34 by daku on November 19, 2006 - 5:34 am

    btw mahluk itu dah hidup pa msh mati ?????

    lillahi ta’ala aj dech… the-X dah ksh informasi bwt kita2…

  30. #35 by mr chunks on November 21, 2006 - 2:10 am

    ga percaya ah!

  31. #36 by WIRA on November 22, 2006 - 8:34 am

    mahluk Allah tu banyak bukan manusia jer, jin ada setan ada binatang pun ada.mybe tu termasuk keluarga jin kot???

    • #37 by vaniella on Mei 6, 2010 - 7:33 am

      jin ngan keluarga jin 2 x same kew??????????????

  32. #38 by Abdul on November 23, 2006 - 6:18 am

    Ihhhhh seyemmmmmm

  33. #39 by rara on November 24, 2006 - 3:42 am

    Gambarnya kurang mendetail.

  34. #40 by red on November 24, 2006 - 8:54 am

    ahak… bley carik yang idop? aku ske menatang2 pelik nih… mana la tau bley bawak jejalan ke… ternak bebyk… ley wat duit wey… akakak…

    dajjal mana muncul lagi daa… ape la korang ni… tanda2 dah byk…

    time puasa itu ari,.. kuliah subuh kan ader habaq… 16 dari 40 tanda kiamat dah nampak….

    korang tak poser ehh…. lek lek… tadahal arr kasi gurau sendi… k arr.. byk kije ni…

    sekian wassalam.. ape nak jadi wallahualam….

  35. #41 by tolol on Disember 1, 2006 - 10:31 am

    tolol lu pada … ngomong aja lu pada kaga becus ..
    gimane lu bisa analisa itu mahluk asli apa bukan tolol

    TOLOL ASU JANCU

  36. #42 by usamah on Disember 2, 2006 - 8:42 am

    disini juga ada yang kayak gitu tapi ga bener kabarnya

  37. #43 by kuznandar on Disember 4, 2006 - 11:26 am

    Lam Kenal……
    ane dari indonesia,….
    bener atau tidak tergantung kita percaya atau tidak.
    tapi yang harus kita ingat, semua yang terjadi di muka bumi ini adalah sudah kehendak Allah swt.

  38. #44 by adil on Disember 4, 2006 - 2:43 pm

    bismillahirrahmanirrahim….

    setiap kewujudan makhluk di muka bumi ini hanya tuhan saja yang tahu……
    seperti gambar di atas setelah saya buat kajian, memang benar ia bukan mnggunakan teknik impose….mungkin ia benar atau tidak Dia lebih mengetahui…apapun kita perlu yakin tentang kehadiran kiamat yang hampir…..moga ia lebih banyak memberi keinsafan kepada kita….amiin…

  39. #45 by atuk46 on Disember 8, 2006 - 11:52 am

    tuh gmbar apa tuh kesian aku atuk tengok dia…..

  40. #46 by Exsis on Disember 11, 2006 - 3:50 pm

    emang bner sesuatu yang sudah terjadi gak bisa diulangi lagi,,mmm ibarat nasi udach jadi bubur, tapi bila orang itu bisa menyadarinya maka orang itu bisa menjadi lebih baik.
    aku titip pesan kepada semua pembaca khususnya umat muslim,,, yang ada di mana aja ,,,, janganlah kau ingat yang kuasa klo lagi susah aja tapi ingatlah terus bila perlu ingat tiap detik jantung,,,,berdetak ,, dan janganlah kau berani kepada orang tua , klo orang udach berani orang tua, khususnya ibu,, maka anak itu akan ,, bila hati ibu udach terasa sakit maka anak itu akan di sumpahin,,,mkin aja bisa di sumpahin menjadi ikan,,,
    seperti gambar yang diatas mmmmmmmmmmm takutakn,,, dach dlu ya,, saran aku,,,, byeeeeeeeeeeeeeeeee
    asalamualaikum

  41. #47 by cingik on Disember 12, 2006 - 3:20 pm

    klo saya pahami dari masing2 pendapat ko keliahtanya jadi bertengakar.
    emang sech setiap orang paste punya pendapat yang yang berbeda,tapi waluapun berbeda kalau kita renungu pasti jadi penadapat yang sama . sekarang coba kalian liat gambar diatas betapa pedihnya orang itu yang menjadi binatang , untung aja kita masih diberi perlindungan oleh allah SWT , klo gak ,mkin qita yang bisa jadi binatang itu nau ‘dubila mindalik. Maka bertaqwalah kepada allah SWT semmasih kita diberi waktu untuk bertaubat kepadaNYA . ya mungkin dengan cara apapun pasti kita bisa bertaubat,,,gak usach yang mewah2 atau yang itu2,, mkin dengan cara berdoa yang khu’su qita bisa diterima taubatnya,,, amiennnnnnnnnnnnnnnnnnn
    maaf ya kepada kalian semua mkin aja ada perkataan2 aku yang menyinggung dari pendapat-pendapat kalian
    sekali lagi minta maaf
    asalamualaikum

  42. #48 by rhan on Disember 13, 2006 - 6:06 am

    iiiiiiiihhhhhhhh astagfirullah allazimmm……
    apaan seh tuh?aneh banget?itu beneran yah??duh mungkin ne peringatan buat kita smua untuk selalu beribadah dengan baik.dan lillahi ta`ala

  43. #49 by dhani krd on Disember 14, 2006 - 5:37 pm

    saya dari indonesia.

    saya kurang percaya.
    postur seperti itu tidak logis, karena dengan bentuk yang seperti itu akan sangat sulit untuk bergerak di air.
    apalagi air laut memiliki arus yang yang sangat kencang.

    kecuali jika ada bukti empiris, atau bukti kuat lain.
    misalnya jika saat ini masih ada body asli dari makhluk tersebut, yang dapat diteliti bahwa makhluk itu asli dan bukan rekayasa.

    dapatkah anda membuktikannya???
    (tolong kirim ke e-mail saya)

    jika tidak, maka hal ini sangat meragukan.

    terimakasih.

  44. #50 by adi on Disember 18, 2006 - 6:37 am

    lah…gambare kok ,…..koyo ngono…..walah… ora ono lalere…opo wis diwenehi formalin,….yo………ra lucu blas ki

    cak Yo

  45. #51 by yosef on Disember 19, 2006 - 6:19 am

    Bogor, 19 Desember 2006

    Kiamat memang sudah dekat kawan!! dan banyak tanda-tandanya sudah kita saksikan bersama, seperti contoh gambar mahluk di atas (bila benar keberadaannya).

    Terlepas dari benar tidaknya mahluk aneh di atas, perlu disadari memang tanda-tanda akhir Zaman sudah dapat kita temui dalam kehidupan sekarang ini.

    ‘ Tuk itu marilah kita bersama-sama tafakur padaNya, selalu dzikir dalam setiap tarikan nafas kita, ….detik…. menit…. jam…. hari…… minggu….. bulan…… tahun…. sampai kita menjelang diambang sakaratul maut. amin……..

    wassalamu’alaikum wr. wr

  46. #52 by DANDYE on Disember 20, 2006 - 7:51 pm

    HALO SAUDARAKU …. Saya dari indonesia..

    seprtinya gambar2 diatas itu memang benar. mungkin dia adalah dajal. kalau disebeut dengan teknologi fotografi.. coba saudara liat beberapa di bagian tubuh nya tak mungkin lah ada bayangan pohon dan letak sinar mataharai yang begitu efek. saya rasa memang bener foto itu asli bukan rekayasa.

    yang perlu kita ketahui didunia ini tak mungkin yang tak ada kunfayakun.

    kejadian ini bukan yang pertama kali..
    mengenai akhir kiamat Allahualam, tak ada yang tau. kiamat sudah dekat matahari terbit dari barat…..

    assalamualiikum.

  47. #53 by anggoro on Januari 11, 2007 - 5:30 am

    hay….. saya dari Indonesia
    sepertinya itu gambar asli tampa rekayasa, toh jika palsu kita harus banyak beribadah kapada Allah, karena mungkin kiamat memang sudah dekat sebagai ciri diantaranya umat islam sudah asing dengan ajaran agamanya sendiri, contoh: agama islam dilarang berzina, tetapi masih banyak free sex party dan lagi yang paling banyak terjadi dimana-mana, rambut bagi wanita adalah aurat tetapi banyak dari wanita yang tidak menutupi auratnya.
    kita harus mulai memperbanyak beribadah…
    assalamualiikum.

  48. #54 by Liston The rebel on Januari 17, 2007 - 2:43 am

    terserah semua mau bilang apa.
    tetapi yang saya tahu makhluk seperti itu tidak ada
    saya ndak percaya takhayul, supranatural maupun ramalan
    saya hanya percaya pada keyakinan saya
    trims

  49. #55 by uudliers on Januari 20, 2007 - 2:28 pm

    Aslm.
    Gue cuma berkomentar aja, & semoga gue makin tunduk pada-Nya.
    Mengapa kamu tidak percaya??? nyatanya memang udah ada gitu kok…
    Dunia memang sudah tua…. banyak tanda2 dialam semesta yang memperingatkan kita untuk segera ber-TOBAT dan menjalankan segala perintah-Nya
    gak usah nunggu mati lah coy…
    bencana dimana-mana, perang udah merajalela, pembunuhan sadis biasa, anak memperkosa orang tuanya, kejadian aneh-aneh dinampakkan… kurang apa lagi..
    dan… tinggal menunggu matahari terbit dari barat aja…
    Terus terang aja pertama gue juga kaya kalian semua..persetan. Tapi setelah dipahami betul juga, gue sadar.. Mati itu tinggal menunggu waktu.
    Uang gue ada, semuanya…. tapi gue lihat kenyataan…
    ACEH……
    waktu tsunami… uang, perhiasan tak berguna….. tak ada yang mengambil….
    harta tak bisa menolong kita…tipuan dunia hanya sementara.
    Terserah kamu sekarang… yang penting gue udah penuhi kewajiban gue ngingetin kalian semua.
    semoga Alloh memberi hidayah pada kaumnya yang lalai…
    Wslm.

  50. #56 by bastamin on Januari 23, 2007 - 6:12 pm

    wwhhhuuuueeeekkkk…….
    set dah ..lg makan liat ntu gambar jd mules niy perut
    wwwhhhhhhuuuueeekk………
    bisa ga makan seminggu niy….
    gawat dech…..tp gpp..itung2 diet…
    wwwhhhhhuuuuuueeeekkk…

  51. #57 by Ima on Januari 24, 2007 - 7:51 am

    halo semuanya………dari malaysia aku

    TIPU……tak betul itu. tak percaya aku hal begitu semua cuma tipu cam saja
    Hanya tuhan yang tau

  52. #58 by watie on Februari 7, 2007 - 2:47 am

    wallahu’alam..

  53. #59 by Azhar Juny on Februari 8, 2007 - 9:43 am

    Jika dilht btl2, gmbr ini sengaja direka2 utk tarik perhatian umum spy percay yg mkhluk 2 wujud bg coverline tmpt2 yg maybe diguna utk buat prkara2 yg tak baik. So jgn slh guna kecanggihan yg sedia ada utk buat benda2 tak baik. Ingtlah bhw Aliah Maha Melihat apa yg anda buat.

  54. #60 by fairuz on Februari 16, 2007 - 8:28 am

    btl atau bhg itu tak penting yang penting bnyak kan amalan tuk bekalan di akhirat

  55. #61 by adlin on Mac 21, 2007 - 2:45 pm

    Allah telah menunjukkan segala keanehan dan bencana dibuka bumi ini agar kita kembali mengigat kejalan yang benar dengan sesungguhnya, sebagai contoh diatas, supaya kita selalu ingat kepada yang atas.

  56. #62 by armanto on April 11, 2007 - 5:32 am

    ihhhhhhhhhh seremmmmmmmmmmmmmm !!!!!!!!!!!!

  57. #63 by Elber Kejolber Markero Mak Hang on Mei 31, 2007 - 8:09 pm

    Petang semalam aku ada terjumpa gak makhluk aneh ni kat belakang rumah tepi perigi sebelah longkang jiran aku, tapi bila aku dekat-dekati dan aku amat-amai, rupa rupanya makwe lama aku daaaaa…

  58. #64 by Spiderman, dulunya tukang simen.. on Mei 31, 2007 - 8:14 pm

    Saya daripada singapura,

    Dulu saya pon ada ketemu makhluk aneh ini, yang strange nya, makhluk ini pandangnya kepada saya amat jengkel sekali. Tapi lama baru saya sedar, itu bekas suami saya…. Ada iras-iras makhluk seperti di atas gitu…

  59. #65 by satpam on Jun 8, 2007 - 2:09 pm

    kaya mermaid ajh..
    tpi jgn trLaLu peRcaya,biSa ajH b0onk,,kLo beNeran seRem ajH..
    TOBAT!!!!!!

  60. #66 by aan on Jun 13, 2007 - 7:16 am

    apa se kontol loe org!!!

  61. #67 by aan on Jun 13, 2007 - 7:17 am

    enakan jg ngewe!!!bego loe org ditepu ama gambar2 gitu…eh cowo2 ngentot yuk!!gw dari bandung ne!!!

  62. #68 by vie on Jun 25, 2007 - 6:37 am

    kaya’nya itu gambar rekayasa deh..

  63. #69 by ADIE on Julai 1, 2007 - 7:00 am

    oi kita serahkan semua pada ALLAH

  64. #70 by Tom Cruise on Julai 16, 2007 - 10:11 pm

    Iyaaa, sebetulnya itu gambar gue semasa gue di SMA duluuuuu….

  65. #71 by braniac on Julai 23, 2007 - 5:47 pm

    picture in bohong, bisa di lihat dari gambar sign picture di sudut kiri bawah terdapat logo sign mark ebay pictures. kalau mau bukti tinggal login ke http://www.ebay.com cari item / barang apa aja pasti di bawah gambar item tersebut terdapat sign mark di bawah kiri photo.
    jadi aslinya picture ini di copy dari http://www.ebay.com
    :) you just love it when you right

  66. #72 by ComeY on Julai 24, 2007 - 8:08 am

    perghhhhhhhhhhh mane ko dapat???

  67. #73 by hashim on Ogos 11, 2007 - 3:47 pm

    betul ke gambar 2 ha?boleh percaya ke?

  68. #74 by ocoy on Ogos 18, 2007 - 6:35 am

    itu cuman rekayasa gak ada bagusnya………!

  69. #75 by XIX on Ogos 18, 2007 - 7:12 am

    yeke ni?????????????????
    mcm x caye plk pe2 pn lyn jelh zasssssssssssssssssssssss

  70. #76 by indra on Ogos 23, 2007 - 6:07 am

    masya Allah…….tobat men,tobat semua biar gak ada makluk gitu2 lagi,
    apakah anda siap dg kiamat????????/

  71. #77 by riri on September 1, 2007 - 2:22 pm

    subhanallah astagfirullah itu teh apaan? ko bisa kaya gtu sich! sok ath geura tarobat kiamat udah deket tuh………..jgn lupa solat skalian doain aq ya.

  72. #78 by hafizh and gedots on September 24, 2007 - 4:11 am

    awak tipu2 kite…
    tak pecayo awak jadinyo.
    mano ado mahkluk cam tu……
    awak gile ke.
    bikin brita tidak2…
    huahaha…..

  73. #79 by icha on Oktober 24, 2007 - 7:44 am

    w0oooW….0000ooooooooooowwwWWWW…..
    ApHaaaaaaaan tuwwwww….
    iiiiiiiCh…. bikiN Thakuuuuuuut deCh…
    apaan ciiiiiiiiiiyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!
    pnasaRan NE9h…
    jadiiiiiiiii mRIndin9….
    hoooohoooooohoooooohoooooo

  74. #80 by icha on Oktober 24, 2007 - 8:13 am

    prasaan 9w knal tuch sosok
    j9n j9n tuh temen2 9w lho………
    namanya ana item, uti, n richan
    hwa..haaha..haahaa…

  75. #81 by jibek on Oktober 25, 2007 - 3:02 am

    blh mkn x ikan tu??

  76. #82 by agunk on Disember 18, 2007 - 7:36 am

    bukannya ini ikan parih……

  77. #83 by kristiawansa on Disember 23, 2007 - 2:04 am

    ekornya ekor ikan… badannya bikinan profesor doktor ahli bedah plastik kali…

  78. #84 by gany on Disember 27, 2007 - 8:16 am

    makhluk apaan tuh? apasih umpannya?

  79. #85 by ajo on Disember 27, 2007 - 8:19 am

    apa ini awal dari semua bencana yang akan datang?astagfirullah………..

  80. #86 by hairi on Disember 29, 2007 - 4:05 am

    betullll kee tuuuu saya orang malaysia boleh e-mail sama saya kat malaysiaaa

  81. #87 by rosman on Januari 2, 2008 - 7:53 am

    tuh ikan lucu bgt y, gw ga pcy. kl bneran ada pst udah masuk k museum ato di bakar ky ikan bakar gt…

  82. #88 by Pian dan Ojik on Januari 4, 2008 - 3:40 am

    Gambar-gambar aneh ini merupakan salah satu tanda kebesaran Allah yang maha Esa, dan merupakan satu pelajaran bagi orang-orang yang suka durhaka terhadap orang tua dan lalai terhadap kewajibannya sebagai manusia. untuk itu di harapkan kepada para pembaca, ingatlah kalian kepada diri dan tuhanmu yang telah menciptakan kamu sekalian untuk itu kerjakan apa yang telah kalian janjikan semenjak kalian masih berada dalam rahim ibu kalian yaitu selalu taat kepada perintah Allah yang maha Esa dan rasulullah SAW dan ibu bapak kalian, Amin. Pian dan Ojik (Mahasiswa FKIP UNRAM)

  83. #89 by haseum on Januari 8, 2008 - 8:03 am

    wah, kalo di jadiin film alien4 kayaknya asik tuh!!!!!… gue paling demen film alien..

    Kalo emang bener-bener ada gue pengen liat…….

  84. #90 by panji shimizhu on Januari 8, 2008 - 3:12 pm

    walahhhhh dalahhhhh beneran ga tyuhhhhhh?……………………………………………………………………..kita kembali kepada keimanan kita..

  85. #91 by penny_punk on Januari 8, 2008 - 6:17 pm

    ah parno lo pade….tu makhluk bknya aneh…..tapi emang kita para makluk darat gak tau apa2 ttg makhluk yang tglnya di palung laut yg plng dlm…kalo itu sich masih makluk dasar laut yg msh standar………..gw pernah liat langsung di pinggir pantai di kampung gw di maluku..gw liat ikan yang punya lampu di kepalanya.and dia punya kaki…

  86. #92 by hendro_ok on Januari 10, 2008 - 12:07 pm

    dahsyat banget coy

  87. #93 by fajar on Januari 12, 2008 - 10:12 am

    ya, makluk kaya gitu mank ada..
    kalo pengalaman gw lebih parah..
    gw ngeliat sendiri ada makluk sejenis ikan apa… apalah namanya gw gak tau
    bentuknya menyerupai bantal guling yangmegapung di atas air..
    berenang kaya buaya..
    siripnya 4 trus ada taring nya
    gw ngeliat di daerah riau pas gw mo pulang ke kamnpung gw……
    gw ngeliatnya sore sekitar jam 5 an gtu
    manya gw yakin kloi tu ada..
    semua ciptaan tuhan YME

  88. #94 by ikoy on Januari 22, 2008 - 9:24 am

    Kiamat parantos caket. hayu urang sami-sami taubat ka Allah. Mugi-mugi urang teu kalebet jalmi sasar…
    AMIIN

  89. #95 by adit on Januari 25, 2008 - 11:07 am

    capeeeeeeee………………….!!!!!!!!!!

    deeeeeeeeeeee…………..!!!!!!!!!!!!!!

    dont miss it……

    tobat………………….t!!!!!!!!!! euy toba……………at!!!!!!!!!!!!!!!

  90. #96 by emie on Januari 28, 2008 - 5:15 pm

    DAH LA…………JGN CKP APE2 PSL BENDER NIE……..LG BYK KORANG BINCGKN PSL ISU NIE YG WALLAHUALAM NIE,,,,,,,,,,,,LG BANYAK DOSA YG KORG SIMPAN BILER FIKIR YG BKN2 NANTI………….SELAWAT BYK2……..PERCAYAKAN KEKUASAAN ALLAH……..DAN LAKUKAN KEWAJIPAN KITE……..ASKUM…..

  91. #97 by setyo.A.harnandito on Februari 2, 2008 - 8:20 am

    mnurut gw mahluk ini sangat berarti. itu adalah sbuah k’ajaiban. hati2 d jalan. I lop you all beybep!

  92. #98 by alhan rao on Februari 2, 2008 - 8:21 am

    saya sangat mencintai ghassan

  93. #99 by teuku farouk on Februari 2, 2008 - 8:23 am

    yeah i lop you too

  94. #100 by iqbal maesa f on Februari 2, 2008 - 8:23 am

    saya juga mahluk aneh yang langka

  95. #101 by iksanbudisaputoro on Februari 2, 2008 - 8:25 am

    knp hdp ini m’mbosankan.????????????????
    need cwe umr 14+ whisp me!

  96. #102 by iksanbudisaputoro on Februari 2, 2008 - 8:39 am

    Hauahaaaahahaaa

  97. #103 by ihsan on Februari 3, 2008 - 5:34 pm

    islam mengajarkan kebenaran,,,

    tanpa ada fitnah, bohong, ataupun niat yg buruk bagi semua insannya…

    renungkanlah arti hidup kalian bukan sekedar bersenang2…

    kalian bakal sadar waktu akan menemui ajal…

  98. #104 by supriyadi makara on Februari 4, 2008 - 9:16 am

    ALLAHUAKBAR!!!
    segala yang ada di dunia ini milik Allah, tiada yang mutlak oleh allah.kuatkan keyakinan kita kepada yang maha khaliq.amin…

  99. #105 by Iksan on Februari 11, 2008 - 5:47 am

    apapun itu, yang pasti wujud dari keadaan bumi sekarang,
    kalau benar…..mudah2an datang dari allah….
    dan kalau bohong….niscaya memang perbuatan manusia…
    sesungguhnya Allah yang Maha…

  100. #106 by Iksan on Februari 11, 2008 - 5:49 am

    edane tenannnn

  101. #107 by Niko on Februari 11, 2008 - 3:56 pm

    Semua mahluk Allah yang Maha Pencipta,jadi jangan takut!

  102. #108 by meina on Februari 21, 2008 - 12:59 pm

    yup..yup..yup!!!
    bener2 kiamat sudah dekat
    makluk aneh mulai keluar
    yakin aja deh moga2 ga akn liat makluk kaya gitu
    serem boooooo
    banyak berdoa dan dekatkan diri sama yang pencipta
    ye….

  103. #109 by Hamba Allah yg Abdi on Februari 22, 2008 - 4:09 am

    gle ark..!!meloncat mmbr ak beb..itu lah kuasa Allah S.W.T..
    insafi diri ini..

  104. #110 by eka gp on Februari 23, 2008 - 8:59 am

    gue dari INDONESIA
    gue sih yakin ma tu mahluk, dalam pikiran gue kenapa tu mahluk bisa ketangkap ya, gimana caranya coba,ikan kecil aj susah di tangkap atau tu makhluk emang da mati baru di temukan,tapi kalau gue lihat dia bernafas dengan apa ya,loe lihat aja,kalau dia bernafas dengan paru – paru,itu mungkin aj men,loe lihat dadanya ada bentuk tulang iga nya kan, loe lihat aja hidungnya,kebesaran tu lobaong hidung nya cuy,blum sempat hirup udara da duluan kemasukan air,kalau ni makhluk bernafas dengan paru paru pasti sering muncul kepermukaan, pasti ketauan donk,na kalu tu makhluk bernafas dengan insang,loe lihat aja mana insangnya,loe lihat deh giginya,rapat bangetkan,gimana makannya coba,tapi yang paling gua bingungin dari tadi tu cuma satu,mau tau apa coba, ni makhluk berkelamin apa sih, JANTAN ATAU BETINA, karena gua lihat ni makhluk gak kelihat kelamin nya,atau ni makhluk gak punya kelamin ya,kasian bener ya nasib nya,gak ngerasain gimana rasanya punya kelamin, OK………ni gambar mungkin aja bener dan mungkain aja gak bener,itu semua tergantung dari kita sendiri, kuatkan saja keimanan kita kepada ALLAH SWT,jadikan ini semua suatu keesaan ALLAH SWT, semoga dengan semua ini bisa memperkuat keimanan dan ketqwaan kita kepad ALLAH SWT, AMIIIN…….

  105. #111 by Indonesia dong on Februari 28, 2008 - 8:34 am

    haha~laugh

    boong ~fake
    dasar malinko suka boong sajah…

  106. #112 by cete on Februari 29, 2008 - 8:22 pm

    Orang indonesia, mo ngomong nih.
    ada aja, ,,,,,,,,,,,
    dasar orang cari sensasi.
    itu mah, kru film yang nggak laku.
    yaa…… kalo kiamat sih, aku percaya kalo MAKIN dekat.
    tapi dekatnya seberapa……? Allahualam.

  107. #113 by brian on Mac 10, 2008 - 3:57 am

    beneran tuh????
    ko mirip my friend…..

  108. #114 by Naprizta on Mac 11, 2008 - 7:16 am

    Hehehehehehehehehehehehehehehe

  109. #115 by Naprizta on Mac 11, 2008 - 7:17 am

    Anakku berkata :
    Mama Serem

  110. #116 by dido on Mac 11, 2008 - 7:21 am

    Wah Waallualam… bener ga’nya hanya punya Allah, yg pasti dunia mank dah mw kiamat gara makhlukNya dah pada ga’ tau diri n’ lupa ma Shalat…. Naudzubillah semoga saya ga termasuk ke dalam orang2 yg merugi…

  111. #117 by riszky on Mac 17, 2008 - 5:09 am

    from indonesia
    mungkin benar,mungkin salah….,
    yang pasti gambar ini menyuruh kita untk lebih menginstropeksi diri..,
    salam kenal tuk semua

  112. #118 by mama cimut on Mac 24, 2008 - 7:31 am

    No comment !!!!!!!!!!!
    I just want to say HELLO for my darling…….
    Ooooohhhhh………..My darling-My love-My husband…… I L U so much….

  113. #119 by ShandiMIPA on Mac 26, 2008 - 12:41 am

    wahhhh……… Tukan saudara aku ! dimana kamu nemuinnya tolong aku kasih tahu dimana dia sekarang , aku kangen nih

  114. #120 by yusuf atma aji on Mac 29, 2008 - 7:38 am

    haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ………………………………………………………………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . opokae medeni tenan……………………………………………..

  115. #121 by jhoseph on April 1, 2008 - 8:00 am

    APA’AN TU KOK NGERI BGT? MANUSIA APA IKAN……………………………………………………………………………………………………….?

    By

    JOMBLO

  116. #122 by jhoseph on April 1, 2008 - 8:11 am

    ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  117. #123 by najay on April 1, 2008 - 2:52 pm

    betoi ke hang pa cakap tu…..kat mano tu gambaq hang pa ambil…malaysia ni luas tau……napo xhabaq kt mane???????…..sebagai org islam kita percaya ada makhluk lain selain manusia…..

  118. #124 by mutiara basmah on April 3, 2008 - 8:36 am

    AsTaGfIrUlLaH Al-aDzIm,jika memang itu benar,itu merupakan teguran bagi kita sebagai umat manusia yang harus mengingat akan hadirnya hari kiamat akan segera datang tanpa ada yang mengetahui selain Allah AWT .semoga dengan melihat makhluk yang diatas,hati kita tersentuh untuk lebih rajin dan taat menjalankan perintah Allah SWT sehingga kita selalu dekat kepadanya,dan supaya kita mempunyai bekal diakhirat kelak.txz ud mu bca.hhhee

  119. #125 by ArAbLuTcHu_b9t on April 3, 2008 - 8:47 am

    hUuUyGh pLeNd,Aq ciii believe or not believe coz makhluk yang cperti tu tuch mank ad cccc,tapi aq cuma bica dengan melihat makhluk tu aq harus bica lebih ajiiiin menjalankan ibadah dn clalu melaksanakan perintah Allah SWT sehingga diakhirat nnnti Qta ud punya bekal akan amal perbuatan Qta yang Qta(KITTTA”lu aj x w kagak)hhee….perbuat di dunia coz perbuatan apapun ituuuu pasti akan mndptkan balasanna di akhirat nnnti dan ktika Qta mninggal nnnti,cmoga dlm keadaan baik/dijalan ALLAH swt. ….calam calam untuk cmua…mkaci ud mu bca iaaaa,calam knaaal

  120. #126 by rivo on April 4, 2008 - 4:53 am

    ondeh mande……………………………………….!
    kalu dajjal ka kalua lai, brarti imam mahdi jo nabi isa tu ka turun lo lai….mantap tu ma,islam seluruh dunia liak kan?

  121. #127 by bayu nugraha on April 8, 2008 - 6:58 am

    ini ciri-ciri kebesaran allah
    subhanalah

    • #128 by fajar on Mei 18, 2011 - 1:53 am

      jangan terkejut yg sudah menjadi mayat.itu semua sudah tertulis oleh maha pencipta.kita sebagai manusia jangan berhenti menjalankan perintah allah?karna itu sebuah tanda keajaiban allah yg di berikan kepada semua umat manusia.banyak-2lah kita sodahkoh kepada anak yatim,dan juga jangan lupa sholat lima waktu.inssallah?allah akan memberikan tempat yg mulia ke[ada kita.amin ya robbal allamin

  122. #129 by ijam on April 8, 2008 - 7:27 am

    waduh2……….
    tipu arr…aku tak caya tu…gambar mmg ori tade superimpose. tp ikan tu cuma ukiran patung je sb tak nampak busuk pon. kedudukan terlentang pon cam dibuat-buat. mcm saje je bagi patung tu baring kat situ.
    kalo betui la, naper tak masok tv,news,magazine @ radio????
    tang tangan dia plak statik camtu je. nampak sgt patung yg dibaringkan.
    apa2 pon…kiamat tetap kiamat…huhuh~~

  123. #130 by no_job on April 8, 2008 - 2:32 pm

    bisa di makan ngak???

  124. #131 by malingsia on April 10, 2008 - 12:33 pm

    rasah nggawe gambar neko2. ra urus tenan. kiamat masih lama. ga usah kwatir. hatur tankyu.

  125. #132 by nana-qistina on April 11, 2008 - 6:25 am

    Masyallah…seram giler tgk makhluk Allah tu.
    Tapi aku mmg pecaye sumer tu coz dlm al-Quran mmg ader tulis..
    Aku nak share ngan kowg kat cini…kalu kowg nak tgk ngan mate pale sndiri kebesaran Allah dan nak tau sejauh mana kebenarannya, nnt bile bulan mengambang, kowg tgk btl2 kat bulan tu..ade bayangan lelaki hendak bersujud..
    kalu lelaki tu dah btl2 bersujud…kiamat la dunia ni…dlm al-Quran ader tulis.
    Tu je yang boleh aku share kat kowg supaye kite leh tgk ngan mate pale sndiri..leh tgk ngan mate kasar tanpa perlu pakai teropong yeee…
    askum wbt…tq

  126. #133 by alex antonio on April 13, 2008 - 12:42 pm

    wauwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ngeriiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  127. #134 by agus on April 19, 2008 - 3:03 am

    di dunia ini apa yg gak bisa di buat2???
    ha..ha..ha… aq jd bisa bwt mahkluk lebih seram lg dri itu..

  128. #135 by doel on Mei 18, 2008 - 1:39 am

    kok kayanya dari karet gt y?

  129. #136 by mira on Julai 2, 2008 - 8:11 am

    betul ker gmbr tu……………??????????????/ nmpk mcm tipu jer…………….. tak penah pun dgr citer sal ikan tu………………………………… DUNIA NAK KIAMAT

  130. #137 by pekida3036 on September 29, 2008 - 10:18 am

    hah…gambar ikan tu mmg betol! cumer di rahsiakan untuk kebaikan sumer……… ikan itu di katakan pembantu dajal………… wallahualm

  131. #138 by ~syukur~ on Oktober 17, 2008 - 10:10 am

    btul ke x nie?????
    macm xbtul jer….
    mane dpat gmbar nie???????

  132. #139 by Anu on November 1, 2008 - 10:13 am

    Matinya minum formalin yah ?

    • #140 by bhenk on Disember 10, 2009 - 8:25 am

      kmh sia w anjing ………
      gs nyho d kutuk ku aloh

  133. #141 by nero on November 18, 2008 - 8:00 am

    nauzubillah…buruk bebenor rupenye hanye tuhan saje yang tahu……………………………………………………..

  134. #142 by malik penang on November 30, 2008 - 7:22 am

    tipu 2……..smua 2 patung yg d gnakan untuk lakonan seram dlm cte2 holywood……..owg bodoh je yg pcaye

  135. #143 by BUDAK BLUR on Mac 4, 2009 - 3:39 pm

    CEH BLAH LA!!!!!!!NAK KENCING PUN AGAK2 LAH!!! CIBAI KIOW TOI….!!!!!!

  136. #144 by yusri99 on Mac 19, 2009 - 4:20 am

    nak tgk blog menarik
    designervsplanner.wordpress.com

  137. #145 by farah on Mac 29, 2009 - 6:38 am

    apa itu…
    aneh sekali melihatnya…
    tak menyangke dunia ini ada makhluk macam dunia maya…

  138. #146 by anak Batam on April 20, 2009 - 12:32 pm

    walah Masak ga ada lalat yang hinggap
    habis ya stock lalatnya??????

  139. #147 by kernel on Mei 2, 2009 - 12:57 pm

    itu lah jenayah yg mati pakai costum…lepas rompak bank dalam laut…di buang ke darat sebab kena tangkap ngan ikan jerung…

  140. #148 by heryanto sofyan on Mei 28, 2009 - 3:50 pm

    wow gambarnya cantik sekali bahannya dari apa ya agak sempurna hasil jepretan bagus cuma gambar ke dua harusnya diambil lebih dekat lagi ini sebenarnya boneka apa ya.

  141. #149 by alfa lima pwk on Jun 2, 2009 - 11:37 am

    apa pun itu mahluk yg di lihat, kita kembalikan pada DIA yg mencipta bumi dan langit,yg terpenting adalah kita kembali pada hukum hukumNYA dan menjauhi segala laranganNYA.

  142. #150 by annelysa on Jun 4, 2009 - 11:47 pm

    kalau la betol semua tu,lama da kecoh kat tv.atau mungkin aku x tengok tv,apa pon,jangan terlalu percaya dan terlalu menidakkan.sekadar tengok je.semoga akidah kita semua tak rosak.ok…..

  143. #151 by ATIEQAH on Jun 9, 2009 - 6:53 am

    AKU RASALAH INI GAMBAR TIPU JELAH. HEY KORANG JANGAN PERCAYA ITU SEMUALAH. JANGAN TAKUT KAMU SEMUA MESTI SETIAP MASA BAWA AL-QURAN.

  144. #152 by ATIEQAH on Jun 9, 2009 - 7:00 am

    HEY KORANG ADA KE GAMBAR CAMTU KE. KORA NI KAN CEPAT SANGAT NAK PERCAYA APA YANG ORANG CAKAP. KALAU BETUL PUN ADA KELUAR DALAM TV NI TAKDE PUN KELUAR DALAM TV. KENAPA LETAK DALAM BROADBAND. HEK ELEH MEREKA TU TAU TIPU JE PANDAI. DIORANG INGAT AKU NI BODOH KE HAH?

  145. #153 by ramah on Jun 13, 2009 - 9:37 am

    uihhhh……………..
    exciting……….
    amazing……….

  146. #154 by napi berkata, on Jun 13, 2009 - 10:20 am

    Hai,q dari indonesia

    Wuih anehya…..ada mahluk kaya gitu.kox kulitnya masih ada gitu sich hrusnya sich tinggal tulang doank ya gax??????,so jangan percaya yach.emang da ja yang mo bikin sensasi.

  147. #155 by napi berkata, on Jun 13, 2009 - 10:21 am

    Hai,q dari indonesia

    Wuih anehya…..ada mahluk kaya gitu.kox kulitnya masih ada gitu sich hrusnya sich tinggal tulang doank ya gax??????,so jangan percaya yach.

  148. #156 by honeybunch on Jun 14, 2009 - 4:41 am

    tipu jer nie…..
    sape la yg wat…taubat oi….
    sia2 jer wat mende2 cam ni…dapat masuk syurga ke klu wat sume ni???????
    mnipu org jer….

  149. #157 by honeybunch on Jun 14, 2009 - 4:47 am

    kpde sape yg wat nie…
    i just wanna say something 2 u….
    LOOSERRRRRR……………

  150. #158 by DADY AL-BANTANI on Julai 11, 2009 - 2:41 pm

    abdi teh yakin eta mahluk aneh 100% ingat “KIAMAT SUDAH DEKAT” bertobatlah

  151. #159 by ricky on Julai 19, 2009 - 5:47 am

    ntu bo2ng kale cuma bikina manusia gila aje……….. ga ada kerjaan !!! masa diberita ga ada ?????????????
    boong kaleeeee……………..

  152. #160 by ejoy on Julai 24, 2009 - 7:20 am

    perhh!! mmg…. mmg…. nk qiamat,pape pn sme2 lh kite bedoa…

  153. #161 by avinesh on September 9, 2009 - 7:10 am

    Tak tahu darimana makhluk ini ?

  154. #162 by aly on Oktober 15, 2009 - 5:09 am

    tapi,kalau ada mermaid pun.semuanya hodoh dan bukan macam di alam fantasi

  155. #163 by aly on Oktober 15, 2009 - 5:17 am

    lagipun jangan percaya benda2 karut ni.kalau mermaid cantik dijumpai lagi ngarut.
    al dajjal pulak tu akan muncul.kata cikgu sains saya,kiamat bakal bakal muncul pada tahun 2012 sebab ada sorang tok imam ni tengah merawat orang yg kene rasuk jin.lepas jin itu dikeluarkan, tok imam tu pun borak la skit dgn jin tu, jin tu kata [umur tok imam ni sempat2 kiamat.]walaupun begitu saya TAK PERCAYA kerana mungkin jin itu sengaja mempermainkan kami manusia ni.

  156. #164 by aly on Oktober 15, 2009 - 5:19 am

    16/10/2009 ni besday saya.harap2 takde benda tak elok berlaku.AMIN

  157. #165 by rosleezan on Oktober 27, 2009 - 6:20 am

    kotornye makhluk ni……………eeeeeee

  158. #166 by azwar on November 25, 2009 - 10:34 am

    skg dajal sudah timbul di rusia yakjub makjub punsudah timbul cuma tunggu masa utk tbl di mla………..takut nyer…………

  159. #167 by ujo on November 27, 2009 - 7:54 am

    onde mande

  160. #168 by muhd fairus on Disember 31, 2009 - 2:52 am

    mungkin orang itu kena sumpah kerana dosa besarnya

  161. #169 by risma on Mac 5, 2010 - 3:06 am

    musti banyak banyak istighfar liat tuhc gambar ‘aneh’….hiiiiiiiii….

    masyaAllah….

  162. #170 by dean on Mei 26, 2010 - 6:51 am

    sesungguhnya fitnah dajjal itu mampu menyesatkan manusia… ingatlah bahawa Allah itu Esa dan yang paling berkuasa.. Allahuakhbar….

  163. #171 by lenni on Ogos 15, 2010 - 7:06 am

    ya tuhan..
    kenapa itu?
    astaga!!!!

  164. #172 by irfan on Ogos 17, 2010 - 7:51 am

    mukin betul kut…

  165. #173 by zaini on September 4, 2010 - 9:12 pm

    sedarlah anda semua kerana kiamat tak akan lama lagi..semoga kita di rahmati allah s.w.t amin..

  166. #174 by SYAHMIE IDHAM on September 8, 2010 - 3:58 am

    masyaallah……itu adalah satu tanda yang kiamat semakin hampir

  167. #175 by elpin karo-karo on Disember 12, 2010 - 1:16 pm

    binatang apa tuhhh???
    ikan tah pa?

  168. #176 by taufik on Januari 24, 2011 - 4:34 am

    akurasa itu makhluk jadi jadian dehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh……………………………………………………………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  169. #177 by candra on Januari 24, 2011 - 4:37 am

    lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh etamah bule ker moyan…………………………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  170. #178 by muhamad iqmal lokman on Februari 6, 2011 - 4:13 am

    wow batak ah!!!!bes giler ko tengok ke ko ambil gambar dari internet

  171. #179 by haris gt smart ict on April 10, 2011 - 9:22 am

    nampak benor nipu ni ….. ikan duyung mane wujud ……sabo je lah

  172. #180 by dhya poenya mardiana on April 12, 2011 - 7:25 am

    hheemmm…..
    oh my God

  173. #181 by fajar on Mei 18, 2011 - 2:11 am

    astafirlloh allazim?bismillahirrahmannirrohim?kalla lau ta lamuna ilmal yaqin,summa latarawunnaha aynal yaqin,zalikal yaumul haqqu,faman sya-at takhaza ili rabbihi ma-aba birahatika yaa arkhamar raahimiin wa shallahu a’laa sayyidina muhammadin wa a’laa aalihi washah bihi wassallam.

  174. #182 by Han on Mac 7, 2012 - 11:37 am

    Ada ragunya ne?Bener pa gx

  175. #183 by zaidi on Ogos 28, 2012 - 3:44 am

    itu ialah raksasa yang telah ultraman bunuh… hihihi………

  176. #184 by izzat on September 28, 2012 - 12:49 pm

    eeeee…ngerinya tak lalu nak makan

  1. Makhluk Aneh « RASUAH sudah PARAH

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: